Manuele therapie voor het wervelkolom

Bij manuele therapie doen we een dieper onderzoek naar de bewegingsmogelijkheden van het lichaam. We kijken in het bijzonder naar de structuur van het wervelkolom. Onze manueel therapeut heeft hiervoor een aanvullende opleiding voor manuele therapie gevolgd. Deze specialist achterhaalt de oorzaak van uw klachten, zodat we een oplossing op maat aan u voorstellen.

✔ Doel: het functioneren van de gewrichten verbeteren. Daarnaast adviseren we een gezonde houding en verbeteren we de bewegingen.

✔ Resultaat: het resultaat is direct merkbaar. De pijnklachten worden minder en u het bewegen van uw lichaam wordt verbeterd. Naast de lichamelijke therapie bestaat het behandelingsprogramma uit een deskundig advies voor de toekomst. De manueel therapeut geeft u tips en instructies om gezond te blijven bewegen.

Achterhalen van de klacht

Om de specifieke plek van de klacht te achterhalen, voert u een eerste gesprek met onze therapeut. Dit gesprek bestaat uit een vragenlijst en lichamelijke onderzoek. Onze fysiotherapeut doet verder onderzoek naar uw klachten, hoe ze onstaan zijn en hoe de ontwikkeling is.

Na het intakegesprek voert de manueel therapeut een lichamelijk onderzoek uit. Hierbij worden uw houding en bewegingen beoordeeld. Ondertussen worden de gewrichten onderzocht. Op grond van de onderzoeksgegevens stelt de fysiotherapeut een diagnose op.

Samen met u zal de manueel therapeut beslissen of u behandeld wordt of terug gaat naar de verwijzende arts (met de rapportage). Wanneer er een behandeling door de therapeut volgt, gaan we de functie van uw gewrichten verbeteren. Het dagelijkse leven zal een stuk aangenamer worden.

Manuele therapie is met name geschikt voor klachten die gepaard gaan met een slechte beweging van gewrichten. Voor de onderstaande klachten kunt u bij ons terecht:

✔ Hoofd- en nekpijn
✔ Nek- en schouderklachten
✔ Rugklachten
✔ Lage rugklachten
✔ Vormen van duizeligheid die door nekpijn worden veroorzaakt
✔ Kaakklachten