Specialist in fysiotherapie

Met behulp van fysiotherapie zorgen we ervoor dat u fysiek, psychisch en sociaal optimaal gaat presteren. We onderzoeken niet alleen de aandoening zelf, maar we richten ons ook op de gevolgen van de aandoening.

Onze fysiotherapeuten voorkomen de stoornissen of verminderen de huidige toestand, zodat uw gezondheid en kwaliteit van leven verbeterd. Doordat het team van De Berekuyl bestaat uit verschillende specialisten, kunnen we iedere spierklacht verhelpen. Heeft u last van één van de onderstaande klachten? Dan helpen wij u graag verder met het herstel.

✔ Rugklachten;
✔ Nekklachten;
✔ Schouderklachten;
✔ Heupklachten;
✔ Knieklachten;
✔ Enkelklachten;
✔ Spier- en peesklachten;
✔ Sportrevalidatie;
✔ Postoperatieve behandeltrajecten, eventueel in combinatie met hydrotherapie.

Programma

De behandeling van uw spierklacht kan op diverse manieren worden ingevuld. Met een persoongericht trainingsprogramma bieden we een herstel op maat aan.

Of we vanuit een preventief of therapeutisch perspectief bekijken. Elke behandelingsprogramma wordt nauwkeurig voor u omschreven. Hiervoor moet voor iedere patiënt een rapport worden gemaakt met medische geschiedenis, fysieke conditie en levensgewoonten.

Voordat we samen met u het trainingsprogramma starten, is er een intakegesprek vereist. Tijdens dit gesprek komen de klachten, de levensgewoonte en lichaamssamenstelling naar voren. Op basis van deze informatie bepalen we of u in aanmerking komt voor persoonlijke (individuele) begeleiding of in groepsverband.

Individuele training

U wordt persoonlijk begeleid door een fysiotherapeut. Tijdens het traject gaan we de onderstaande punten met u doornemen:

✔ We achterhalen welke fysiotherapie voor u van belang is.
✔ De dagelijkse lichamelijke activiteiten komen aan bod. Denk aan tillen, bukken en duwen.
✔ Vervolgens krijgt u uitleg om het lichaam te herstellen.

Groepsverband

In groepsverband gaan we uw lichaam trainen om optimaal te functioneren. We verhogen als het ware de belastbaarheid van het lichaam. Afhankelijk van de klachten worden de trainingen in een aantal weken of maanden uitgevoerd. Samen met een groep, van maximaal 6 personen, traint u 1 of 2 keer in de week. Onder begeleiding van onze fysiotherapeut traint u een uur lang.