Bewegen is de normaalste zaak van de wereld. Met een gezond lichaam kunt u gaan en staan waar u maar wilt. Helaas is dit niet voor iedereen van toepassing. Klachten als een blessure, rugpijn of een aandoening hebben invloed op het dagelijkse leven. Laat u dan adviseren en behandelen door een professionele fysiotherapeut. Bij ons kunt u terecht voor verschillende therapieën. Laten we samen werken aan uw herstel.

Fysiotherapie Harderwijk Hierden

Met fysiotherapie zorgen we ervoor dat iedereen pijnvrij en optimaal kunt bewegen. Onze ervaren fysiotherapeuten helpen u met het herstellen van een blessure, operatie of een aandoening. Met professionele zorg en begeleiding werken we samen, met u, aan een gezond lichaam.

Manuele therapie Harderwijk

Met manuele therapie doen we verder onderzoek naar de bewegingsmogelijkheden van uw lichaam. We richten ons met name op het bewegen van het wervelkolom. Door onze specialistische kennis zijn we goed in staat om de oorzaak van de klacht te achterhalen. Wij bieden u een oplossing op maat aan.

Kindermanueel therapie

Door middel van kinderfysiotherapie onderzoeken we de nekontwikkeling van zuigelingen. Tijdens de geboorte bestaat de kans dat baby’s hun nek blesseren. Hierdoor kunnen er verschillende stoornissen ontstaan, met name in de symmetrische ontwikkeling van uw kind.

In de bovenste nekwervels ontstaat er een verstoorde informatiestroom, waardoor de informatie vanuit de hersens niet goed met het lichaam communiceert. De gevolgen zijn een asymmetrisch beweging of een veranderde houding.

Geriatrie fysiotherapie

Met een goed functionerend lichaam bent u in staat om dagelijkse handelingen zelfstandig te doen. Denk hierbij aan lopen, fietsen, wassen of andere huishoudelijke activiteiten. Door ouderdom of ziekte zijn deze handelingen niet meer vanzelfsprekend.

De kracht in uw benen neemt af, uw evenwicht raakt verstoord of het overeind komen is een uitdaging. Met geriatriefysiotherapie verbeteren we uw lichamelijke functioneren en voorkomen we verdere achteruitgang.

Wanneer er een abnormale ophoping van vocht in uw lichaam ontstaat, spreken we over een oedeem. Dit verstoord het evenwicht tussen aan -en afvoer van vocht. Oedeem kan veroorzaakt worden door bestraling, bloedvatproblemen, een ongeval of operatie. Met oedeemtherapie geven we u voorlichting en verbeteren we circulatie (afvoer) van het vocht.

Heeft u last van een beschadigde huid of ziekte? Dankzij huidtherapie verminderen of voorkomen we de huidaandoening. Met specialistische fysiotherapeuten behandelen we iedere vorm van huidbeschadiging, van acne tot littekens. Laat u adviseren door onze huidtherapeuten. Door middel van een huidanalyse achterhalen we de conditie van uw huid en passen we de beste methode toe om uw huid te verzorgen.

Oncologie fysiotherapie

Met oncologie therapie richten we ons specifiek op kankerpatiënten en overlevenden. Dankzij deze therapie doen we onderzoek naar beperkingen en stoornissen in het dagelijkse leven. Therapieën als chemotherapie en radiotherapie hebben een grote invloed op het lichaam en geest.

Door lichamelijke veranderingen kunnen vermoeidheid, ademhalingsproblemen of verminderde spierkracht ontstaan. Onze oncologiefysiotherapeut ondersteunt u tijdens het proces en laat u op eigen wijze omgaan met de situatie.

Psychociale-hulpverlening Harderwijk Hierden

De gevolgen van kanker kunnen voor schokkende ervaringen zorgen. Verdriet, angst en eenzaamheid hebben een grote impact op uw psychische toestand. Dankzij psychosociale hulpverlening leert u omgaan met de ziekte, in iedere situatie. Onze psychosociaal therapeute helpt u verder met het verwerken en de confrontatie met kanker.