Bij De Berekuyl in Nunspeet zijn we gespecialiseerd in talloze therapieën. Door onze brede en vakkundige kennis bieden we de hulp aan die u nodig heeft. 

Dry Needling Harderwijk Hierden Nunspeet

Bij Dry Needling wordt een zogenaamde ‘droge’ naald gebruikt om bepaalde punten, in uw lichaam, te activeren. Doordat we de spieren aanprikken, komen ze langdurig en snel tot rust. Hierbij wordt er geen vloeistof gebruikt, maar simpelweg de punt van de naald. 

Heeft u hulp nodig bij het zoeken van een borstprothese? Wij adviseren u graag over borstprotheses en bijpassende lingerie. Onder begeleiding van een expert maakt u de beste keus uit protheses, badkleding en oedeem-bh’s.

Met therapeutische, elastische kousen, ook wel steunkousen genoemd, voorkomt u de ophoping van vocht (oedeem). De kousen zorgen voor extra druk in uw armen of benen, zodat het afvoeren van bloed en vocht wordt gestimuleerd. De therapeuten van de Berekuyl helpen u graag met het vinden (aanmeten) van de beste steunkousen.

Medical Taping Harderwijk Hierden Nunspeet

Dankzij speciale (elastische) tape wordt de spierfunctie en het lichaamherstel ondersteund. De behandeling medical taping resulteert in onmiddellijke drukvermindering, waardoor de bloedcirculatie en de lymfeafvoer wordt hersteld.

Kaakproblematiek-Harderwijk Hierden Nunspeet

Heeft u klachten met het kaakgewricht of met de spieren van het kauwstelsel? Door een verwijzing van uw kaakchirurg, huisarts of tandarts komt u bij de Berekuyl Nunspeet terecht. Onze manueel therapeut of kaakfysiotherapeut inventariseren de klachten en vinden een bijpassende oplossing voor u.

Tekentherapie voor kinderen Harderwijk Hierden Nunspeet

Hoe verwerkt een kind als een van de ouders of een ander familielid kanker heeft? Een kind gaat heel anders met emoties om dan volwassenen. Ze doen alsof er niks aan de hand is, terwijl het een grote impact is op het leven.

Een tekentherapie voor kinderen is bevrijdend en ongedwongen. Tijdens de sessie wordt er ingespeeld op de situatie en samen met het kind worden de emoties verwerkt. Bij de Berekuyl Nunspeet heeft deze kinderfysiotherapeut een adviserende rol bij een hulpvraag  voor en van kinderen.

Een IPC-therapie, ook wel bekend als de Lympha Press, is een oedeembehandeling. De therapie wordt gebruikt voor een lymfeoedeem van een arm of been. Met een kleine pomp die gevuld is met lucht wordt de drukopbouw in de armen en benen gestimuleerd. 

Echo

Sinds kort heeft de Berekuyl beschikking tot een echo-apparaat. Door gebruik van dit apparaat kan door beeldvorming, in de meeste gevallen, de oorzaak van klachten achterhaald worden.