De Berekuyl heeft op 1 december jl. de “Plus-audit” behaald en behoort tot de selecte groep van praktijken die zich PlusPraktijk (bij Achmea, CZ/Delta Lloyd/Ohra, De Friesland) en Toppraktijk (bij Menzis) mag noemen. De praktijk heeft door middel van een externe toetsing door HealthCare Auditing (HCA) aangetoond dat de behandeling én de praktijkvoering van uitstekend niveau zijn en voldoen aan gestelde kwaliteitseisen van deze zorgverzekeraars.

HCA-Plus-praktijk-2015-2017-300x294plus-blauw-160

Wat is een Plus Praktijk?

Een PlusPraktijk is een praktijk voor fysiotherapie die niet alleen voldoet aan alle kwaliteitseisen van de eigen beroepsvereniging (KNGF), maar een stap verder gaat. Dat doet zij bijvoorbeeld door aanvullende behandelprogramma’s te bieden of door kwaliteit (bijvoorbeeld de deskundigheid van de fysiotherapeuten, een laag aantal behandelingen voor een bepaalde klacht, het resultaat van klanttevredenheidsonderzoeken, het gestandaardiseerd vastleggen van klachten) inzichtelijk te maken. De praktijk is in staat zich op een gestructureerde wijze continu te verbeteren en levert aantoonbaar doelmatige zorg aan de patiënten.

Andere voordelen van een PlusPraktijk zijn bereikbaarheid, ruime openingstijden en korte wachttijden. Een PlusPraktijk staat garant voor een optimale deskundigheid en bedrijfsvoering waarbij de patiënt centraal staat. Zij voldoet aan de norm van een Toppraktijk zoals de verzekeraar die voorstaat. Naast de reguliere fysiotherapie is er een verscheidenheid aan specialisaties en een multidisciplinaire aanpak van verschillende aandoeningen.

menzisDe-Friesland-300x76CZ